Prepare the ingredients required for the dish in the required quantities. Rinse the beans several times with water and soak overnight in water, peel and peel the vegetables, rinse with water to remove dirt.
Подготовьте требуемые для блюда ингредиенты в необходимом количестве. Фасоль промойте несколько раз водой и замочите на ночь в воде, овощи очистите от кожуры и шелухи, ополосните водой от грязи.
Place the soaked beans in a colander, let the water drain and place in a saucepan. Add bay leaf, garlic and vegetable oil to the beans, cook the dish until tender over moderate heat for 60 minutes.
Вымоченную фасоль откиньте на дуршлаг, дайте стечь воде и переложите в кастрюлю. Добавьте к фасоли лавровый лист, чеснок и растительное масло, варите блюдо до готовности на умеренном огне в течение 60 минут.
In the meantime, start preparing the tomato sauce for the dish; to do this, cut the peeled onion into small cubes, grate the carrots on a coarse grater and fry the vegetables in a frying pan heated with oil. Add tomato juice, salt, pepper and tomato paste to the fried onions and carrots, mix the ingredients thoroughly and simmer the dish under the lid over low heat for 15-20 minutes. Place the boiled beans into the prepared sauce and simmer the dish over moderate heat for another 10 minutes until fully cooked.
Тем временем приступайте к приготовлению томатного соуса для блюда, для этого очищенный лук нарежьте мелким кубиком, морковь натрите на крупной терке и обжарьте овощи в разогретой с маслом сковороде. К обжаренному луку с морковью добавьте томатный сок, соль, перец и томатную пасту, тщательное перемешайте ингредиенты и тушите блюдо под крышкой на медленном огне в течение 15-20 минут. В готовый соус выложите отваренную фасоль и тушите блюдо на умеренном огне еще 10 минут до полной готовности.
Serve lean beans stewed in aromatic tomato sauce as a separate dish, garnished with finely chopped herbs, or use it as a side dish for meat or fish.
Постную фасоль, тушенную в ароматном томатном соусе, подавайте в качестве самостоятельного блюда, украсив его мелкорубленной зеленью, или используйте ее в качестве гарнира к мясу или рыбе.