Rinse the lemon, herbs and trout steaks under cool water. Cut the lemon and squeeze the juice out of it. Finely chop the dill and transfer to a clean plate. After washing, dry the trout thoroughly with paper towels.
Помойте лимон, зелень и стейки форели под прохладной водой. Лимон разрежьте и отожмите из него сок. Укроп мелко нарежьте и переложите в чистую тарелку. Форель после мытья тщательно высушите бумажными полотенцами.
Place the trout in a deep bowl. Season with salt and black pepper, pour in lemon juice and drizzle with olive oil. Leave to marinate for 20-30 minutes.
Положите форель в глубокую посуду. Приправьте солью и черным перцем, залейте лимонным соком и сбрызните оливковым маслом. Оставьте мариноваться на 20-30 минут.
Melt the butter in a frying pan over low heat, stirring constantly. Add the flour to the pan, stirring continuously to avoid lumps. Pour in the cream, mix thoroughly. Add chopped dill, stir, wait until it boils. Turn off the stove and cover the pan with a lid
На небольшом огне в сковороде растопите сливочное масло, постоянно помешивая. Всыпьте муку в сковороду, непрерывно перемешивая, чтобы избежать появления комков. Влейте сливки, тщательно перемешайте. Добавьте измельченный укроп, перемешайте, дождитесь кипения. Выключите плиту и накройте сковороду крышкой
Grease a separate frying pan with olive oil. Heat it on the stove. Place trout steaks in it and fry them for 5 minutes on each side. Turn off the stove. Pour the sauce over the finished fish and leave in a hot frying pan for a few minutes.
Отдельную сковороду смажьте оливковым маслом. Разогрейте ее на плите. Положите в нее стейки форели и обжаривайте их по 5 минут с каждой стороны. Выключите плиту. Готовую рыбу залейте соусом и оставьте на несколько минут в горячей сковороде.
Before serving, carefully garnish the dish with cherry tomatoes.
Перед подачей аккуратно украсьте блюдо помидорками черри.