Place the frozen seafood mixture in a colander and rinse with lukewarm water to melt the ice. Peel the garlic. Place the water on high heat and add salt. Wash and dry the basil leaves.
Замороженную смесь морепродуктов выложите на дуршлаг и промойте чуть теплой водой, чтобы растаял лед. Чеснок очистите от шелухи. Поставьте воду на сильный огонь, посолите. Листья базилика помойте и обсушите.
Heat oil in a saucepan. Crush the garlic with a knife so that it releases its juice, transfer to a saucepan. Fry it over high heat for 1 minute, then remove. It won't be needed anymore. Transfer seafood to garlic oil. Add cream, herbs de Provence, salt and stir. Bring the sauce to a boil. Reduce heat to medium and simmer for 3 minutes. Turn off the stove, cover the sauce with a lid and let it sit for 10 minutes.
Разогрейте в сотейнике масло. Чеснок раздавите ножом, чтобы он пустил сок, переложите в сотейник. Обжарьте его на сильном огне 1 минуту, затем уберите. Он больше не понадобится. Переложите морепродукты в чесночное масло. Добавьте сливки, прованские травы, соль и перемешайте. Доведите соус до кипения. Убавьте огонь до среднего и тушите 3 минуты. Выключите плиту, накройте соус крышкой и дайте настояться 10 минут.
Place pasta in boiling water and stir. Reduce heat to medium and simmer until done. Drain the pasta in a colander. To serve, place pasta on a plate and top with seafood sauce.
В кипящую воду опустите макароны, перемешайте. Уменьшите огонь до среднего и варите до готовности. Откиньте пасту на дуршлаг. Выложите для подачи макароны на тарелку и полейте соусом из морепродуктов.
Garnish the dish with basil leaves.
Украсьте блюдо листьями базилика.