Prepare a thick-bottomed bowl, scale and blender. Sterilize jars and lids. Peel the pumpkin from the peel, seeds and inner fibrous part of the pulp. Wash and cut into medium cubes.
Подготовьте посуду с толстым дном, весы и блендер. Банки и крышки простерилизуйте. Очистите тыкву от кожуры, семян и внутренней волокнистой части мякоти. Промойте, нарежьте на средние кубики.
Place the pumpkin pieces in the prepared bowl. Pour in water, add sugar. Bring to a boil and cook for 15 minutes.
Выложите кусочки тыквы в подготовленную посуду. Влейте воду, добавьте сахар. Доведите до кипения и варите 15 минут.
Add citric acid. Cook the jam for another 5 minutes on low heat. Do not forget to stir periodically so that the mixture does not stick to the bottom of the dish.
Всыпьте лимонную кислоту. Варите повидло еще 5 минут на минимальном огне. Не забывайте периодически перемешивать, чтобы масса не пристала ко дну посуды.
When the pumpkin has softened, puree it in a blender. Then put the jam on low heat until the mass thickens. This will take approximately 25 minutes. Determine the degree of thickness according to your preferences.
Когда тыква размягчится, пюрируйте ее блендером. Затем поставьте повидло на минимальный огонь, чтобы масса загустела. Это займет примерно 25 минут. Степень густоты определяйте по своим предпочтениям.
Pour the hot jam into the jars and screw on the lids. Cover with a blanket and leave the workpiece to cool completely.
Разлейте по банкам горячее повидло, закрутите крышками. Накройте пледом и оставьте заготовку до полного остывания.
Place the jam in a bowl and serve with tea.
Выложите повидло в пиалу и подайте к чаю.