Prepare the dishes and steamer. Rinse the rice thoroughly in several waters until they become transparent. Cut the pumpkin into medium cubes. Peel the carrots, grate them on a coarse grater, or cut them into thin cubes.
Подготовьте посуду и пароварку. Рис тщательно промойте в нескольких водах, до их прозрачности. Тыкву нарежьте средним кубиком. Морковь почистите, натрите на крупной тёрке, либо нарежьте тонкими брусочками.
Place the rice in the steamer bowl. Add prepared vegetables. Salt and pepper to taste, pour in water.
Выложите рис в чашу пароварки. Добавьте подготовленные овощи. Посолите, поперчите по вкусу, налейте воду.
Close the steamer with a lid. Cook pilaf for 60 minutes. When the alarm goes off, add the butter. Gently stir the ingredients until the butter is completely dissolved.
Пароварку закройте крышкой. Готовьте плов 60 минут. Когда сработает сигнал, положите сливочное масло. Осторожно перемешайте ингредиенты, до полного растворения масла.
Place the finished pilaf on plates, garnish with herbs and serve with a meat side dish or as an independent dish.
Готовый плов разложите по тарелкам, украсьте зеленью и подайте к столу к мясному гарниру или как самостоятельное блюдо.