Prepare the dishes. Rinse the raisins and soak in water for 10 minutes. Cut the pumpkin into small cubes. Wash and core the apples, then cut into slices. Peel the nuts from the shell and chop finely with a knife. Prepare the remaining ingredients.
Подготовьте посуду. Изюм промойте и замочите на 10 минут в воде. Тыкву нарежьте некрупным кубиком. Яблоки помойте и удалите сердцевину, затем нарежьте дольками. Орехи очистите от скорлупы и мелко порубите ножом. Приготовьте остальные ингредиенты.
Heat the oil in a frying pan. Add prepared apples and pumpkin. Add sugar and cinnamon. Cook, covered, 25 minutes over moderate heat.
Прогрейте в сковороде масло. Выложите подготовленные яблоки и тыкву. Всыпьте сахар и корицу. Готовьте под крышкой, 25 минут на умеренном огне.
Add the swollen raisins to the pumpkin and apples. Turn up the heat. Fry, uncovered, stirring with a spoon, for about 5 minutes.
Положите разбухший изюм к тыкве с яблоками. Прибавьте огонь. Жарьте, без крышки, перемешивая ложкой, примерно 5 минут.
When the liquid has melted and the pumpkin has acquired an appetizing crust, remove the pan from the heat. Let the dessert cool. Mix with prepared honey. If you wish, you can omit the honey.
Когда жидкость вытопится, и тыква обретет аппетитную корочку, снимите сковороду с огня. Дайте десерту остыть. Смешайте с подготовленным медом. При желании мед можете не использовать.
Place the aromatic dessert in bowls and, sprinkle with walnuts, serve.
Выложите ароматный десерт в креманки и, посыпав грецкими орехами, подайте к столу.