Prepare the ingredients in the required quantity. Peel the garlic and rinse with water.
Подготовьте ингредиенты в нужном количестве. Чеснок очистите от шелухи и ополосните водой.
Place salt, sugar, peppercorns and bay leaf into a saucepan. Pour water and vinegar into the pan, stir the marinade and place it on the stove, bringing to a boil. After the marinade boils, remove it from the stove and set it aside to cool.
В кастрюлю насыпьте соль, сахар, перец горошком и лавровый лист. Влейте в кастрюлю воду и уксус, перемешайте маринад и отправьте его на плиту, доведя до кипения. После закипания маринада уберите его с плиты и отставьте в сторону для остывания.
Place the peeled garlic in boiling salted water and cook for about 3 minutes, then cool with cold water.
Очищенный чеснок выложите в кипящую подсоленную воду и варите его примерно 3 минуты, после чего охладите холодной водой.
Serve garlic as a cold appetizer with meat or fish.
Подайте чеснок в качестве холодной закуски к мясу или рыбе.