Prepare the ingredients required for jam in the required quantities. Rinse the pumpkin with water, remove the skin and remove the seeds from the pulp.
Подготовьте требуемые для варенья ингредиенты в необходимом количестве. Тыкву промойте водой, снимите с нее кожуру и очистите мякоть от семян.
Cut the peeled pumpkin into medium-sized cubes, place the vegetable in a deep bowl and cover it with sugar. Leave the pumpkin under the sugar for 3 hours to allow the juice to flow out of the pumpkin.
Очищенную тыкву нарежьте кубиками среднего размера, переложите овощ в глубокую миску и засыпьте его сахаром. Оставьте тыкву под сахаром на 3 часа, чтобы вытек из тыквы сок.
After the time has passed, transfer the pumpkin mixture with juice to the slow cooker, add lemon juice and turn on the “Jam” mode for one hour. When the pumpkin jam is ready, place it in sterile jars and roll up the lids.
По истечении времени переложите тыквенную массу с соком в мультиварку, добавьте лимонный сок и включите режим «Варенье» на один час. По готовности тыквенного варенья разложите его по стерильным банкам и закатайте крышками.
Serve fragrant dessert pumpkin jam with citric acid as an independent dessert or use it as a sweet filling for pies, rolls and bagels.
Ароматное варенье из десертной тыквы с лимонной кислотой подавайте как самостоятельный десерт или используйте в качестве сладкой начинки для пирогов, рулетов и рогаликов.