Recipes / Indian chickpea and pumpkin soup Суп-пюре из нута с тыквой по-индийски
Indian spicy soups made from legumes are called "Dal". They are prepared from lentils, peas, chickpeas with the addition of various vegetables, which are boiled until soft and then pureed. For spiciness and taste, red pepper, coriander, cumin, turmeric, and garlic can be added. For its nutritional properties and multifaceted taste, Dal soup is very popular among vegans.
Индийские пряные бобовые супы именуют «дал». Их готовят из чечевицы, гороха и нута с добавлением разнообразных овощей, которые варят до мягкости, а затем превращают в пюре. Для усиления остроты и аромата в блюдо нередко добавляют красный перец, кориандр, кумин, куркуму и чеснок. За богатые питательные свойства и многогранный вкус супа «дал» очень полюбили веганы.
Steps / Шаги:
Wash the chickpeas and soak for a day. Peel the potatoes and wash them. Chop the pumpkin pulp and potatoes into cubes. Cut the onion into quarter rings. Wash and chop the greens.
Нут промойте и замочите на сутки. Картофель очистите, помойте. Мякоть тыквы и картофель измельчите кубиками. Лук нарежьте четвертькольцами. Зелень помойте и накрошите.
Cover the chickpeas with clean water and cook for 40 minutes. Then add potatoes and pumpkin, add salt and cook for another 20 minutes.
Нут залейте чистой водой и варите 40 минут. Затем добавьте картофель и тыкву, посолите и варите еще 20 минут.
Fry the onion in a frying pan, add chopped herbs and spices at the end. Leave for 1 minute and remove from heat.
На сковороде обжарьте лук, в конце добавьте рубленую зелень и специи. Подержите 1 минуту и снимите с огня.
Grind the contents of the pan with a blender. Add fried onions and herbs and stir.
Содержимое кастрюли измельчите блендером. Добавьте жареный лук с зеленью и размешайте.
Vegetarian chickpea soup with pumpkin can be served with white bread croutons.
Вегетарианский суп-пюре из нута с тыквой можно подать с гренками из белого хлеба.