Peel the potatoes, wash them and cut them into small cubes. Wash fresh mushrooms and cut into small slices. Wash the greens, dry and chop. Cut the olives into thin rings.
Картофель очистите, помойте и нарежьте небольшими кубиками. Свежие грибы промойте и нарежьте небольшими ломтиками. Зелень промойте, обсушите и измельчите. Оливки нарежьте тонкими кольцами.
Bring water to a boil in a deep saucepan and add the chopped potatoes.
В глубокой кастрюле доведите воду до кипения и выложите в нее нарезанный картофель.
In a preheated frying pan with vegetable oil, fry fresh mushrooms until golden brown.
В разогретой сковороде с растительным маслом обжарьте свежие грибы до золотистого цвета.
In a separate frying pan, at the same time as the mushrooms, fry the onions and carrots until soft, then add the fried, canned and pickled mushrooms to them. Mix everything thoroughly and simmer for several minutes. After a couple of minutes, add tomato paste, mix well and after a minute remove from heat.
На отдельной сковороде, одновременно с грибами, обжарьте лук с морковью до мягкости, затем добавьте к ним обжаренные, консервированные и маринованные грибы. Все тщательно перемешайте и тушите в течение нескольких минут. Через пару минут добавьте томатную пасту, хорошо перемешайте и через минуту снимите с огня.
Carefully place the fried vegetables into the pan with the potatoes, add salt and pepper, add spices, chopped herbs and chopped olives. Bring to readiness for 5 minutes. Serve solyanka with sour cream, garnished with a slice of lemon.
В кастрюлю с картофелем аккуратно выложите обжаренные овощи, посолите, поперчите, добавьте специи, измельченную зелень и нарезанные оливки. Доведите до готовности в течение 5 минут. Подавайте солянку со сметаной, украсив долькой лимона.
Prepare homemade garlic croutons for hodgepodge.
Приготовьте к солянке домашние, чесночные сухарики.