Recipes / Spicy Georgian shawarma Пикантная грузинская шаверма
Often they put a lot of different products in shawarma - vegetables, meat, thinking that the more, the tastier. You can prepare very juicy and spicy shawarma with a minimum of ingredients. The most important thing is to choose the right sauce, which will saturate the taste of your dish. Shawarma with smoked breast and Satsivi sauce is one of these options, it is prepared quickly, with a minimum of ingredients, and the result is juicy, incredibly tasty and aromatic.
Часто в шаверму кладут множество разнообразных ингредиентов — овощи, мясо — думая, что чем больше, тем вкуснее. Но приготовить очень сочную и пикантную шаверму можно и с минимальным набором продуктов. Главное — подобрать подходящий соус, который будет насыщать вкус блюда. Шаверма с копченой грудкой и соусом «Сациви» — один из таких вариантов: она готовится быстро, требуется минимум ингредиентов, а в итоге получается сочной, безумно вкусной и ароматной.
Steps / Шаги:
Cut the chicken breast and cucumbers into thin strips. Rinse the cilantro and dry.
Куриную грудку и огурцы нарежьте тонкой соломкой. Кинзу промойте, обсушите.
Brush the part of the pita bread on which you will place the filling with sauce.
Смажьте часть лаваша, на которую будете выкладывать начинку, соусом.
Place the prepared products, cilantro on top. Wrap the shawarma in the form of a roll.
Положите подготовленные продукты, сверху кинзу. Заверните шаверму в форме ролла.
In a heated frying pan with oil, fry the shawarma on both sides until golden brown. Serve immediately.
На разогретой сковороде с маслом обжарьте шаверму с двух сторон до золотистого цвета. Подавайте блюдо сразу.
Serve with baked potatoes and serve separately in a Satsivi gravy boat.
Подайте с запеченным картофелем и отдельно подайте в соуснике «Сациви».