Shred the cabbage. Grate the carrots and cut the onion into half rings. Pour boiling water over the tomatoes for 2-3 minutes and remove the skin, then pass them through a meat grinder. Prepare a large pan in which the hodgepodge will be cooked. Prepare 8 0.5 liter jars.
Капусту нашинкуйте. Морковь потрите на терке, а лук нарежьте полукольцами. Помидоры залейте кипятком на 2-3 минуты и снимите кожицу, затем пропустите их через мясорубку. Приготовьте большую кастрюлю, в которой будет готовиться солянка. Приготовьте 8 банок емкостью 0,5 л.
In a frying pan with vegetable oil, fry the onions and carrots separately and transfer to the pan. Add shredded cabbage there and pour tomato puree over everything.
На сковороде с растительным маслом отдельно поджарьте лук и морковь и переложите в кастрюлю. Туда же добавьте нашинкованную капусту и залейте все томатным пюре.
Add salt, pepper and simmer over low heat for 1.5 hours, stirring occasionally with a wooden spatula. While the hodgepodge is stewing, sterilize the jars.
Посолите, поперчите и тушите на небольшом огне 1,5 часа, периодически перемешивая деревянной лопаткой. Пока солянка тушится, простерилизуйте банки.
5 minutes before the end of stewing, add vinegar and chopped garlic, stir. Place the hot hodgepodge into sterile jars and screw on the lids or roll them up. Cover the jars with something warm until they cool and put them in the pantry.
За 5 минут до окончания тушения добавьте уксус и измельченный чеснок, размешайте. Горячую солянку разложите в стерильные баночки и закрутите винтовыми крышками или закатайте. Накройте банки чем-нибудь теплым до остывания и уберите в кладовку.
Cabbage solyanka is an excellent appetizer and addition to main courses.
Капустная солянка отличная закуска и дополнение ко вторым блюдам.