Cut the pumpkin into cubes. Wash the dried apricots and soak them in water for 1 hour, then drain the water and cut them into cubes.
Тыкву порежьте кубиками. Курагу помойте и залейте водой на 1 час, затем воду слейте и порежьте ее кубиками.
Place the pumpkin pieces into the pan, sprinkling them with sugar. Leave on the table for 3-4 hours, or better yet overnight, so that the sugar dissolves and the pumpkin releases its juice.
В кастрюлю положите кусочки тыквы, пересыпая их сахаром. Оставьте на столе на 3-4 часа, а лучше на ночь, чтобы сахар растворился, а тыква пустила сок.
Place the pan on the fire, bring to a boil, pour in lemon juice, add dried apricots and cook over low heat for 10 minutes, stirring. Then turn off the heat, let the jam cool and reheat, and cook for 10 minutes. After the second cooling, you can boil it a third time if the jam is still liquid in your opinion.
Поставьте кастрюлю на огонь, доведите до кипения, влейте лимонный сок, добавьте курагу и варите на маленьком огне 10 минут помешивая. Затем выключите огонь, дайте варенью остыть и снова нагрейте, и варите 10 минут. После второго остывания можно проварить третий раз, если варенье на ваш взгляд еще жидкое.
After the third time, pour the hot jam into sterile jars and roll up. You don't have to wrap it up, it keeps well anyway.
После третьего раза варенье горячим разлейте в стерильные баночки и закатайте. Можно не укутывать, оно и так хорошо хранится.
Thick pumpkin jam with pieces of aromatic dried apricots, in a beautiful crystal vase, is the perfect addition to tea.
Густое варенье из тыквы с кусочками ароматной кураги, в красивой хрустальной вазочке, прекрасное дополнение к чаю.