Wash the corn grits. Cut the peeled pumpkin and apple into large pieces. Rinse the raisins and soak in hot water for 30 minutes.
Кукурузную крупу промойте. Очищенную тыкву и яблоко порежьте крупными кусочками. Изюм промойте и залейте горячей водой на 30 минут.
Place apple and pumpkin pieces in a small saucepan, cover with water, bring to a boil and cook for 10 minutes. Then drain the water and mash the pumpkin and apple into a puree.
В небольшую кастрюлю положите кусочки яблока и тыквы, залейте водой, доведите до кипения и варите 10 минут. Затем воду слейте, а тыкву с яблоком разомните толкушкой в пюре.
Place the washed corn grits in a saucepan, add water, add salt and cook over low heat for 15 minutes. Stir constantly as the corn grits stick to the bottom.
Промытую кукурузную крупу положите в кастрюлю, залейте водой, подсолите и варите на небольшом огне 15 минут. Постоянно мешайте, так как кукурузная крупа пристает ко дну.
Add apple and pumpkin puree and washed raisins to the porridge, stir, add a piece of butter and simmer over low heat for another 5-7 minutes. Before serving, let stand for 10 minutes to allow the cereal to swell.
Положите в кашу яблочно-тыквенное пюре, промытый изюм, размешайте, положите кусочек масла и томите на небольшом огне еще 5-7 минут. Перед подачей дайте постоять 10 минут, для набухания крупы.
Before serving, corn porridge with pumpkin can be decorated with tangerine slices and pine nuts.
Кукурузную кашу с тыквой перед подачей можно украсить дольками мандарина и кедровыми орешками.