Peel and wash the potatoes, tomatoes and onions. Cut the tomatoes and cucumbers into small cubes, the onion into half rings, and the potatoes into medium cubes. Cut the olives into thin rings. Open the canned food and pinch the skin with bones, cut the fish into small pieces.
Картофель, помидор и лук очистите и помойте. Нарежьте помидоры и огурцы мелкими кубиками, лук полукольцами, картофель средними кубиками. Маслины нарежьте тонкими кольцами. Консервы вскройте и ужалите кожу с костями, рыбу нарежьте небольшими кусочками.
Place the potatoes in a saucepan of boiling, salted water.
В кастрюлю с кипящей, подсоленной водой отправьте варится картофель.
Heat a frying pan with oil, fry the onion until golden, then add chopped olives, cucumbers and tomatoes. Fry for a few minutes, stirring occasionally.
Разогрейте сковороду с маслом, обжарьте на ней лук до золотистости, затем добавьте нарезанные маслины, огурцы и помидоры. Обжаривайте в течение нескольких минут, периодически помешивая.
Add tomato juice and paste, salt, pepper to the fried vegetables, stir and simmer over medium heat for 7 minutes.
К обжаренным овощам добавьте томатные сок и пасту, соль, перец, перемешайте и тушите на среднем огне в течение 7 минут.
As soon as the vegetables are stewed, add canned fish to them, mix well and continue to simmer for about 5 minutes.
Как только овощи потушатся, выложите к ним рыбные консервы, хорошо перемешайте и продолжайте тушить еще около 5 минут.
Place stewed vegetables and fish in a saucepan with boiling potatoes, stir and cook until done. Cover the finished hodgepodge and let it brew for a while. Serve hot, in portions, with a slice of lemon and sour cream.
В кастрюлю с варящимся картофелем выложите тушеные овощи с рыбой, перемешайте и варите д готовности. Готовую солянку накройте и дайте немного настоятся. Подавайте горячей, порционно, с долькой лимона и сметаной.
Sprinkle the hodgepodge with fresh herbs and serve with homemade croutons.
Посыпьте солянку свежей зеленью и подайте к ней домашние сухарики.