Wash the cabbage and prepare all the ingredients for the sauce.
Помойте капусту, подготовьте все составляющие соуса.
Boil Brussels sprouts in plenty of water for 10-15 minutes.
Отварите брюссельскую капусту в большом количестве воды 10-15 мину.
Grate the cheese on a fine grater.
Натрите сыр на мелкой терке.
Place the frying pan on the heat and immediately add the flour and butter. As soon as the butter begins to melt, mix it with flour until smooth.
Поставьте сковороду на огонь и сразу же всыпьте муку и сливочное масло. Как только масло начнет плавиться перемешивайте его с мукой до однородности.
Pour half the milk, nutmeg and salt into the pan. As soon as the sauce becomes homogeneous, pour in the other half of the milk and half of the grated cheese. Mix.
Влейте в сковороду половину молока, мускатный орех и соль. Как только соус приобретет однородную массу влейте другую половину молока и половину тертого сыра. Смешайте.
Place the boiled cabbage in a colander to drain excess water, then add it to the sauce, stir, simmer together for a couple of minutes, sprinkle with cheese.
Вареную капусту откиньте в дуршлаг чтобы стекла лишняя вода, затем добавьте ее к соусу, перемешайте, потушите вместе пару минут, посыпьте сыром.
Transfer the cabbage to a plate and serve. Bon appetit!
Переложите капусту в тарелку и подайте к столу. Приятного аппетита!