Prepare the necessary ingredients. Thinly slice the loaf. Take out the milk, cream and eggs and measure out the required amount.
Приготовьте необходимые ингредиенты. Батон тонко порежьте. Молоко, сливки и яйца достаньте и отмерьте необходимое количество.
Wash the raisins under running water and soak in cognac for 15 minutes.
Изюм помойте под проточной водой и замочите в коньяке на 15 минут
Cut the loaf slices into small 3-centimeter squares.
Ломтики батона порежьте на небольшие квадраты по 3 сантиметра.
Whisk milk, cream and eggs in a bowl. Next add sugar and vanilla sugar and beat well again
Молоко, сливки и яйца взбейте венчиком в миске. Далее добавьте сахар и ванильный сахар и еще раз хорошенько взбейте
Grease the mold well with butter. Mix the bread with raisins and place in the pan. Next, fill everything with the prepared mixture. Level the surface with a spoon, pressing lightly, leave to sit until the bread has absorbed all the liquid.
Форму хорошенько смажьте сливочным маслом. Хлеб перемешайте с изюмом и выложите в форму. Далее залейте все приготовленной смесью. Выровняйте поверхность ложкой, слегка придавливая, оставьте настояться, пока хлеб не впитает всю жидкость.
Preheat the oven to 180 degrees and bake until done. Approximately 35 minutes. The time may vary depending on the individual oven.
Духовку разогрейте до 180 градусов и выпекайте до готовности. Примерно 35 минут. Время может изменяться в зависимости от индивидуальностей духовки.
During baking, a golden crust will appear. Remove from the oven and leave to cool to room temperature.
В процессе выпекания появится золотистая корочка. Достаньте из духовки и оставьте остывать до комнатной температуры.
Serve the dish with a cup of hot tea.
Подайте блюдо с чашкой горячего чая.