Prepare all the necessary ingredients.
Приготовьте все необходимые ингредиенты.
Finely chop the onion and fry it in oil until golden brown.
Нарежьте лук мелко и обжарьте его на масле до золотистого цвета.
Cut the carrots into cubes and fry separately in oil.
Нарежьте морковь брусочками и также отдельно обжарьте в масле.
Cut the chicken fillet into pieces and fry separately in oil.
Куриное филе разрежьте на кусочки и обжарьте отдельно в масле.
Rinse the raisins and soak in water for 15 minutes.
Изюм промойте и замочите в воде на 15 мин.
Rinse the rice in water until the water becomes clear.
Рис промойте в воде, пока вода не станет прозрачной.
Cut the garlic into small cubes.
Чеснок порежьте на мелкие кубики.
Place chicken on the bottom of a cauldron or thick-walled pan, then layers onions, carrots, raisins, cumin, garlic, salt, and place rice on top. Fill the contents of the pan/cauldron with water level with the rice and cook under the lid for 20-25 minutes over low heat, periodically adding water so that the pilaf does not burn. We determine the readiness of pilaf by the softness of the rice: if the rice is cooked, the dish is ready.
Выложите на дно казана или толстостенной кастрюли курицу, затем слоями лук, морковь, изюм, зиру (кумин), чеснок, посолите, сверху кладем рис. Заливаем содержимое кастрюли/казана водой вровень с рисом и варим под крышкой 20-25 минут на маленьком огне, периодически доливая воду, чтобы плов не подгорел. Готовность плова определяем по мягкости риса: если рис сварился - блюдо готово.
Serve the pilaf hot, after mixing all the ingredients.
Подавать плов нужно горячим, предварительно перемешав все компоненты.