Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Peel the pumpkin from the hard skin on the outside and the seeds on the inside. Cut the pulp into cubes about 1 cm in size. Place the chopped pumpkin in the oven, preheated to 180-200 °C. It will take about 10 minutes for the pumpkin to become soft.
Очистите тыкву от твердой кожуры снаружи и семечек внутри. Мякоть нарежьте кубиками размером около 1 см. Поместие нарезанную тыкву в духовку, разогретую до 180-200 °С. Потребуется около 10 минут, чтобы тыква стала мягкой.
While the pumpkin is cooking in the oven, start cooking the rice. Before cooking, rinse the rice well in cold water. Pour 400 ml of water into a saucepan, bring to a boil, add salt and add washed rice. Stir occasionally. Within 18-20 minutes the rice will be ready.
Пока тыква готовится в духовке, приступайте к варке риса. Перед приготовлением рис хорошо промойте в холодной воде. В сотейник налейте 400 мл воды, доведите до кипением, посолите и засыпьте промытый рис. Периодически помешивайте. В течение 18-20 минут рис будет готов.
Add sugar to the finished rice and pour milk. Cook the porridge for about 7-10 minutes until thickened. Cool to room temperature.
В готовый рис добавьте сахар, налейте молоко. Варите кашу еще около 7-10 минут до загустения. Остудите до комнатной температуры.
Divide the eggs into whites and yolks. Add the yolks one at a time to the porridge, stir well each time.
Яйца разделите на белки и желтки. Желтки по одному добавляйте в кашу, хорошо размешивайте каждый раз.
Add pumpkin there and stir well. You should get a homogeneous mass.
Туда же добавьте тыкву и хорошо размешайте. Должна получиться однородная масса.
Beat the egg whites in a mixer bowl until stiff and gently fold into the porridge using folding movements from bottom to top. At this stage, you can add your favorite casserole ingredients, such as raisins, nuts or dried fruits.
Белки взбейте в чаше миксера до крепкой пены и осторожно вмешайте к каше складывающими движениями снизу вверх. На данном этапе можно добавить любимые в запеканках ингредиенты, например, изюм, орехи или сухофрукты.
Preheat oven to 200°C. Place the mixture in a baking dish, add pieces of butter on top and place in the oven for 30-40 minutes. The thicker the casserole layer, the longer it will take. Cool the finished dish.
Разогрейте духовку до 200 °С. Выложите массу в форму для выпечки, сверху добавьте кусочки сливочного масла и отправьте в духовку на 30-40 минут. Чем толще слой запеканки, тем больше потребуется времени. Готовое блюдо остудите.
Before serving, add caramel, sour cream, jam, honey or condensed milk to the casserole. Decorate with your favorite berries and fruits.
Перед подачей на стол добавьте к запеканке карамель, сметану, джем, мед или сгущенное молоко. Украсьте любимыми ягодами и фруктами.