Wash the cucumbers. Leave one for decoration, grate the rest on a fine grater or chop using a blender. You can peel off the peel with a knife. Wash the lemons and squeeze out the juice using a juicer or a regular fork. Wash the mint and leave to dry on a towel in one row. Boil the water. Take one glass for the syrup, and leave the rest of the water to cool.
Помойте огурцы. Один оставьте для украшения, остальные натрите на мелкой терке или измельчите при помощи блендера. Можно счистить кожуру ножом. Помойте лимоны и выдавите сок при помощи соковыжималки или обычной вилки. Помойте мяту, оставьте сушиться на полотенце в один ряд. Вскипятите воду. Один стакан возьмите для сиропа, а остальную воду поставьте остужаться.
Prepare the syrup. Pour a glass of boiling water into a saucepan, add sugar and cook, stirring. Bring to a boil and cook for 2 minutes. The sugar should completely dissolve.
Приготовьте сироп. Стакан кипятка налейте в кастрюлю, добавьте сахар и проварите, помешивая. Доведите до кипения и варите минуты 2. Сахар должен полностью раствориться.
Grind the mint leaves with a knife or blender. Take a piece of gauze and pour grated cucumbers and chopped mint into it. Squeeze the juice into a separate bowl or strain through a sieve using a spoon.
Листья мяты измельчите ножом или блендером. Возьмите кусок марли, в него пересыпьте перетертые огурцы и измельченную мяту. Выдавите сок в отдельную миску или процедите через сито при помощи ложки.
Add syrup, chilled water and lemon juice to the strained cucumber and mint juice. Stir.
В процеженный сок огурцов и мяты, добавьте сироп, охлажденную воду и лимонный сок. Перемешайте.
Pour lemonade into glasses.
Разлейте лимонад по бокалам.
Serve cucumber lemonade with ice cubes, garnishing the glasses with cucumber slices and mint leaves.
Подавайте огуречный лимонад с кубиками льда, украсив бокалы кружками огурца и листочками мяты.