Rinse buckwheat and millet and soak in water for at least 5 hours. Pour ground flax with a glass of water for 20 minutes.
Гречку и пшено промойте и залейте водой минимум на 5 часов. Перемолотый лен залейте стаканом воды на 20 минут.
Drain the water from buckwheat and millet. Grind the cereals in a blender, add flax along with water, salt, spices, herbs and seeds, mix everything well. Add baking soda slaked with vinegar and let the dough stand for 5 minutes.
Слейте воду из гречки и пшена. Измельчите крупы в блендере, добавьте лен вместе с водой, соль, специи, травы и семечки, все хорошо перемешайте. Добавьте соду, гашеную уксусом, и дайте тесту постоять 5 минут.
Grease the mold with oil, lay out the dough, sprinkle seeds on top and press them into the dough. Place in an oven preheated to 160°C for 1-1.5 hours, depending on the oven.
Форму смажьте маслом, выложите тесто, посыпьте сверху семечками и вдавите их в тесто. Поставьте в разогретую до 160 °С духовку на 1-1,5 часа, в зависимости от духовки.
Serve bread for first and second courses and in the form of sandwiches with various spreads.
Подавайте хлеб к первым и вторым блюдам и в виде бутербродов с различными намазками.