Soak chicken eggs in a 3% soda solution, rinse and dry. Sift the flour. Chop the butter with a knife. Wash the lemon, dry it, cut it into 4 parts and squeeze the juice out of one. Prepare cookie sheets, pastry bags, and a baking sheet with parchment. Preheat the oven to 180 degrees.
Яйца куриные замочите в 3%-ном растворе соды, промойте и просушите. Муку просейте. Сливочное масло порубите ножом. Лимон вымойте, просушите, разрежьте на 4 части и из одной выжмите сок. Подготовьте формы для печенья, кондитерские мешки, противень с пергаментом. Духовку прогрейте до 180 градусов.
Prepare gingerbread dough. Place the honey in a saucepan, add vanilla and regular sugar, all the spices, baking powder and cocoa, bring the mixture to a boil, but do not boil. The consistency should be creamy. Place the butter in a container and add the honey mixture to it. Stir, break the eggs one at a time, add flour, gradually kneading the dough. Then wrap it in film and put it in the refrigerator for 60 minutes.
Приготовьте пряничное тесто. Мед выложите в сотейник, добавьте к нему ванильный и обычный сахар, все специи, разрыхлитель и какао, доведите смесь до кипения, но не кипятите. Консистенция должна быть кремообразной. Сливочное масло выложите в емкость, добавьте к нему медовую смесь. Перемешайте, разбейте по одному яйца, всыпьте муку, постепенно вымешивая тесто. Затем оберните его пленкой и положите в холодильник на 60 минут.
Bake gingerbread cookies. Roll out the dough to a thickness of approximately 0.5 cm. Make figures from the dough, place them on a baking sheet and bake for 12-15 minutes. Then remove and cool completely. Remove any gingerbread with uneven or cracked surfaces.
Испеките пряники. Раскатайте пласт теста до толщины приблизительно 0,5 см. Сделайте из теста фигурки, сложите их на противень и поставьте выпекаться на 12-15 минут. Затем достаньте и полностью остудите. Уберите пряники с неровной или потрескавшейся поверхностью.
Prepare the glaze. Divide the egg into white and yolk. For the glaze you only need protein. Whisk it until light bubbles appear. Then add powdered sugar in portions, stir the mixture so that there are no lumps. Divide it into as many parts as you have dyes. Add a few drops of coloring and lemon juice to each container. Stir.
Приготовьте глазурь. Яйцо разделите на белок и желток. Для глазури нужен только белок. Взбейте его венчиком до появления легких пузырьков. Затем порционно всыпьте сахарную пудру, перемешайте массу, чтобы она была без комочков. Разделите ее на столько частей, сколько у вас красителей. В каждую емкость добавьте по несколько капель красителей и лимонного сока. Размешайте.
Decorate gingerbread cookies. Place each color of icing into piping bags and cut off the tip of each at an angle. Decorate the gingerbread cookies as desired; when applying a pattern, it is important to highlight the outline first. After each layer of glaze, let it harden for 2 hours.
Оформите имбирные пряники. Каждый цвет глазури разложите по кондитерским мешкам, срежьте у каждого кончик наискосок. Украсьте пряники по желанию, при нанесении узора важно сначала выделяйте контур. После каждого слоя глазури давайте ее застыть по 2 часа.
Place the decorated gingerbread cookies on a large oval serving platter or place in a basket.
Украшенные имбирные пряники разложите на большое овальное блюдо для подачи или сложите в корзинку.