Sift the wheat flour. Soften the butter. Wash and dry the egg. Peel the ginger root and grate it on a fine grater. Weigh dry ingredients. Wash and dry the mint. Prepare the blender. Preheat the oven to 180 degrees and cover a baking sheet with parchment.
Пшеничную муку просейте. Сливочное масло размягчите. Яйцо промойте и просушите. Корень имбиря очистите и потрите на мелкой терке. Взвесьте сухие компоненты. Мяту вымойте и обсушите. Приготовьте блендер. Прогрейте духовку до 180 градусов и покройте противень пергаментом.
Prepare the gingerbread dough. Break the eggs into a bowl, beat with a blender for 5 minutes, add butter and sugar, beat until smooth. After that, add grated and ground ginger, cinnamon, cloves and soda, stir and gradually add flour to the mixture. Knead a soft dough, wrap in cling film, and leave in the refrigerator for 30 minutes.
Приготовьте тесто для пряников. В миску разбейте яйца, взбейте блендером в течение 5 минут, положите масло и сахар, взбейте до однородности. После того добавьте тертый и молотый имбирь, корицу, гвоздику и соду, перемешайте и постепенно всыпьте в смесь муку. Замесите мягкое тесто, оберните пищевой пленкой, оставьте в общей камере холодильника на 30 минут.
Shape and bake the gingerbread cookies. To easily roll out the dough, divide it into two parts. Start rolling one to a thickness of 6 mm, leave the second in the refrigerator for this time. Cut out figures from the dough and place them on a baking sheet. Bake the gingerbread cookies for 10-15 minutes. Repeat the same steps for the second part of the test.
Сформуйте и испеките пряники. Для легкого раскатывания теста поделите его на две части. Одну начните раскатывать до толщины 6 мм, вторую оставьте на это время в холодильнике. Вырежьте из теста фигурки, положите их на противень. Выпеките пряники в течение 10-15 минут. Со второй частью теста повторите те же действия.
Place the gingerbread on a serving platter and place a sprig of mint next to it.
Имбирные пряники разместите на блюде для подачи, рядом положите веточку мяты.