Remove the butter from the refrigerator in advance; it should be at room temperature. Sift the flour. This way you will get rid of lumps and various debris that can get into the finished dish. Wash the chicken eggs thoroughly and dry. Also take a thick-bottomed saucepan, a mixer, a baking sheet and a Teflon mat.
Сливочное масло заранее достаньте из холодильника, оно должно быть комнатной температуры. Муку просейте. Так вы избавитесь от комочков и различного мусора, который может попасть в готовое блюдо. Куриные яйца тщательно промойте и просушите. Также возьмите сотейник с толстым дном, миксер, противень и тефлоновый коврик.
Start preparing the dough. Place honey in a saucepan. Add spices there: cinnamon, ginger and nutmeg. Place the mixture over medium heat and bring it to a boil, stirring occasionally. After this, remove the saucepan from the heat and add butter to it, stir until smooth.
Начните приготовление теста. Мед выложите в сотейник. Туда же добавьте специи: корицу, имбирь и мускатный орех. Поместите смесь на средний огонь и, периодически помешивая, доведите ее до кипения. После этого снимите сотейник с огня и добавьте в него сливочное масло, перемешайте до однородности.
Finish preparing the dough. Break the eggs into a separate bowl, add sugar to them and, using a mixer, beat the ingredients. Pour the cooled honey into the egg mixture, stirring gently. Then add flour and soda to the ingredients and knead the dough. Pack the finished mixture into bags and refrigerate for 8-9 hours.
Закончите приготовление теста. В отдельную миску разбейте яйца, добавьте к ним сахар и, используя миксер, взбейте ингредиенты. Остывший мед влейте к яичной смеси, аккуратно помешивая. Затем добавьте к ингредиентам муку и соду и замесите тесто. Готовую смесь расфасуйте по пакетам и уберите в холодильник на 8-9 часов.
Prepare the gingerbread cookies. Sprinkle a work surface with flour and roll out the prepared dough on it. The thickness of the layer depends on the desired thickness of the figures, ideally about 3-5 mm. After this, cut out the figures from the dough. This can be done using special figures or a knife.
Подготовьте пряники. Рабочую поверхность присыпьте мукой, раскатайте на ней подготовленное тесто. Толщина пласта зависит от желаемой толщины фигурок, в идеале — около 3-5 мм. После этого вырежьте фигурки из теста. Это можно сделать с помощью специальных фигурок или ножа.
Send the gingerbread cookies to bake. Turn on the oven to preheat to 170 degrees with top and bottom heat. Cover a baking sheet with a Teflon mat and place dough figures on top. After this, place the future gingerbread cookies in the oven for 12-15 minutes. Cool the finished gingerbread cookies completely. Remember that baking time may vary depending on the size of the figures.
Отправьте пряники выпекаться. Духовку включите разогреваться до 170 градусов при верхнем и нижнем нагреве. Противень застелите тефлоновым ковриком, сверху выложите фигурки из теста. После этого поместите будущие пряники в духовку на 12-15 минут. Готовые пряники полностью остудите. Помните, что время выпекания может меняться в зависимости от размера фигурок.
Ready-made gingerbread cookies are perfect for decorating a cake. To make placing the baked goods easier, insert sticks into it. They can be inserted before or after baking - whichever is convenient for you. If desired, gingerbread cookies can be decorated with icing. This will make them even more interesting.
Готовые имбирные пряники прекрасно подойдут для украшения торта. А чтобы разместить выпечку было легче, вставьте в нее палочки. Их можно вставить до или после запекания — как вам будет удобно. При желании пряники можно украсить глазурью. Благодаря этому они получатся еще интереснее.