Prepare ingredients for New Year's gingerbread. Separate the white from the yolk for glaze. Soften the butter.
Подготовьте продукты для новогодних имбирных пряников. Отделите белок от желтка для глазури. Масло размягчите.
Make the dough. Place soft butter and sugar in a mixer bowl. Whisk. Break the egg into the mixture. Add honey. Whisk again. Add baking soda, cinnamon, nutmeg and ginger. Add flour in portions. Stir with a spatula. Place the dough in the refrigerator for 1 hour.
Сделайте тесто. Выложите в чашу миксера мягкое сливочное масло и сахар. Взбейте. Разбейте в массу яйцо. Добавьте мед. Еще раз взбейте. Всыпьте соду, корицу, мускатный орех, имбирь. Порциями всыпьте муку. Размешайте лопаткой. Уберите тесто в холодильник на 1 час.
Prepare New Year's gingerbread cookies. Take two sheets of parchment. Place the dough between them, roll out into a layer 5 mm thick. Using curly molds, cut out the gingerbread cookies and place them on a baking sheet. Bake in the oven at 160 degrees for 10-12 minutes.
Приготовьте новогодние имбирные пряники. Возьмите два листа пергамента. Выложите между ними тесто, раскатайте в пласт толщиной 5 мм. С помощью фигурных форм вырежьте пряники и выложите их на противень. Запеките в духовке при 160 градусах 10-12 минут.
Prepare the glaze while the gingerbread cookies are baking. Add lemon juice to the protein, beat until fluffy, gradually adding powdered sugar. Apply glaze to cooled gingerbread cookies. Decorate with colorful sprinkles. Leave for an hour to harden.
Подготовьте глазурь, пока запекаются пряники. К белку добавьте лимонный сок, взбейте в пышную массу, постепенно добавляя сахарную пудру. На остывшие пряники нанесите глазурь. Украсьте разноцветной посыпкой. Оставьте на час для застывания.
Beautifully arrange New Year's gingerbread cookies on a plate and serve to the festive table.
Красиво разложите новогодние имбирные пряники на тарелке и подавайте к праздничному столу.