Sift the flour through a sieve. Wash the chicken egg. Prepare a mixer, gingerbread molds, and baking sheet. Preheat the oven to 200 degrees.
Муку просейте через сито. Куриное яйцо вымойте. Приготовьте миксер, формочки для пряников, противень. Разогрейте духовку до 200 градусов.
Knead the dough. Bring honey and spices to a boil in a saucepan, remove from heat, add butter, mix thoroughly and leave to cool. Separately, beat the chicken egg with granulated sugar with a mixer, it should turn white and increase in volume. Add the honey-oil mixture to the egg in a thin stream, stirring constantly. Add flour and soda, knead the dough, wrap in cling film and refrigerate for 8 hours.
Замесите тесто. В сотейнике доведите до кипения мед со специями, уберите с плиты, добавьте сливочное масло, тщательно перемешайте и оставьте остывать. Отдельно взбейте миксером куриное яйцо с сахарным песком, оно должно побелеть и увеличиться в объеме. К яйцу тонкой струйкой, не переставая помешивать, добавьте медово-масляную смесь. Введите муку и соду, вымесите тесто, заверните в пищевую пленку и уберите его на холод на 8 часов.
Bake gingerbread cookies. Sprinkle the surface of the table with flour, roll out the dough into a layer 5 mm thick. Using special molds, cut out the gingerbread cookies, place them on a baking sheet and bake in an oven preheated to 200 degrees for 10 minutes.
Испеките пряники. Присыпьте поверхность стола мукой, раскатайте тесто в пласт толщиной 5 мм. При помощи специальных формочек вырежьте пряники, переложите их на противень и выпекайте в разогретой до 200 градусов духовке в течение 10 минут.
Sprinkle gingerbread with powdered sugar before serving.
Имбирные пряники перед подачей присыпьте сахарной пудрой.