Rinse the vegetables thoroughly.
Тщательно промойте овощи.
Cut the eggplants into thin slices, pepper and salt them. Peel the garlic and finely chop it or pass it through a garlic press. Grate the Parmesan on a fine grater and the mozzarella on a coarse grater. Cut the onions and tomatoes into cubes.
Нарежьте баклажаны на тонкие дольки, поперчите и посолите их. Чеснок почистите и мелко нарежьте либо пропустите его через чеснокодавку. Пармезан натрите на мелкой терке, а моцареллу – на крупной. Нарежьте лук и помидоры кубиками.
Add onions, garlic and tomatoes to a preheated frying pan with vegetable oil and fry everything for 5 minutes.
В разогретую сковороду с растительным маслом добавьте лук, чеснок и помидоры, обжаривайте все в течение 5 минут.
In a preheated frying pan with vegetable oil, fry the eggplants on both sides until golden brown.
В разогретой сковороде с растительным маслом обжаривайте баклажаны с двух сторон до появления золотистой корочки.
Place the fried vegetables in a deep plate and chop them with a blender.
В глубокую тарелку выложите обжаренные овощи и измельчите их блендером.
In the prepared baking dish, layer first the vegetable sauce, then the eggplants, then sprinkle with the cheese mixture. Repeat several layers.
В подготовленную форму для выпечки выложите слоями сначала соус из овощей, затем баклажаны, после посыпьте смесью из сыров. Повторите несколько слоев.
Place a baking dish in an oven preheated to 180 ℃ and bake for 20 minutes until golden brown.
В разогретую до 180 ℃ духовку поставьте форму для выпечки и запекайте 20 минут до появления золотистой корочки.