Sift the flour. Wash the egg. Melt the chocolate in a water bath. Turn the oven on 180 degrees. Prepare a baking tray and line it with baking paper.
Просейте муку. Вымойте яйцо. Растопите шоколад на водяной бане. Включите духовку на 180 градусов. Приготовьте противень, застелите его бумагой для выпечки.
Prepare the ingredients for the test. Combine butter, sugar and honey in a saucepan. Add ginger, cinnamon, anise, nutmeg and a pinch of salt. Turn on the stove. Stirring, heat the mixture until the products are completely combined. Once the butter has melted, remove the pan from the heat and stir until the sugar is completely dissolved. Add baking soda and stir.
Подготовьте продукты для теста. В кастрюле соедините сливочное масло, сахар и мед. Добавьте имбирь, корицу, анис, мускатный орех и щепотку соли. Включите плиту. Помешивая, нагревайте смесь до полного соединения продуктов. Как только масло растает, уберите кастрюлю с огня и помешивайте до полного растворения сахара. Добавьте соду и перемешайте.
Knead the gingerbread dough. Add the egg to the warm mixture and mix until smooth. Pour the mixture into a bowl and knead the dough, gradually adding flour. As soon as the dough stops sticking to your hands, wrap it in a bag and put it in the refrigerator for 1 hour.
Замесите тесто для пряников. В теплую массу добавьте яйцо, смешайте до однородного состояния. Перелейте массу в посуду и месите тесто, постепенно добавляя муку. Как только тесто перестанет липнуть к рукам, заверните его в пакет и уберите в холодильник на 1 час.
Make gingerbread cookies. Cut a piece of dough and knead it in your hands. Roll out into a layer 3-4 mm thick. Cut out the gingerbread cookies using cutters. Bake in the oven for 5-7 minutes. Do the same with the remaining dough. There should be about three baking trays in total. Leave the gingerbreads to cool.
Сделайте пряники. Отрежьте кусочек теста, разомните его в руках. Раскатайте в пласт толщиной 3-4 мм. Вырежьте пряники с помощью формочек. Выпекайте в духовке 5-7 минут. То же самое проделайте с оставшимся тестом. Всего должно получится примерно три противня выпечки. Оставьте пряники остывать.
When serving, decorate the gingerbread cookies with chocolate painting. To do this, put melted chocolate in a pastry bag and paint the gingerbread cookies.
При подаче украсьте пряники шоколадной росписью. Для этого положите топленый шоколад в кондитерский мешок и разрисуйте пряники.