Sift the flour. Wash the chicken eggs, separate the white from the yolk of one egg. Melt too thick honey in a water bath. Prepare a blender, piping bag and cookie cutters. Turn on the oven to 180 degrees, cover a baking sheet with parchment.
Просейте муку. Вымойте куриные яйца, у одного яйца отделите белок от желтка. Слишком густой мед растопите на водяной бане. Подготовьте блендер, кондитерский мешок и фигурные формы для печенья. Включите духовку на 180 градусов, застелите противень пергаментом.
Prepare the gingerbread dough. Place room temperature butter in a bowl. Add 100 g of sugar to it, mix thoroughly. Add liquid honey and egg. Beat everything with a blender. Gradually add flour, cinnamon, ground ginger and baking soda to the mixture. Mix everything first with a spatula and then with your hands. The dough will still be a little sticky. Wrap it in a bag and place it in the refrigerator for 2 hours.
Подготовьте тесто для пряников. В миску выложите сливочное масло комнатной температуры. Добавьте к нему 100 г сахара, тщательно смешайте. Положите жидкий мед и яйцо. Взбейте все с помощью блендера. Постепенно добавляйте в смесь муку, корицу, молотый имбирь и соду. Все перемешайте сначала лопаткой, а затем руками. Тесто будет еще немного липким. Заверните его в пакет и поместите в холодильник на 2 часа.
Make gingerbread cookies. Roll out the cooled dough, first sprinkling a little flour on the table. The thickness of the layer should be 3-4 mm. Using a cookie cutter, cut out the gingerbread cookies and place them on a baking sheet at a short distance from each other. Place to bake for 10-15 minutes. Let the gingerbreads cool.
Сделайте пряники. Раскатайте остывшее тесто, предварительно посыпав немного муки на стол. Толщина пласта должна быть 3-4 мм. С помощью формочки вырежьте пряники и выложите их на противень на небольшом расстоянии друг от друга. Поставьте выпекаться на 10-15 минут. Дайте пряникам остыть.
Prepare the glaze. Place the egg white in a bowl, add powdered sugar and starch, and whisk until thick. Add lemon juice and beat again. Place the glaze in a pastry bag and decorate the gingerbread cookies.
Приготовьте глазурь. В миску выложите яичный белок, добавьте сахарную пудру и крахмал, взбейте венчиком до густого состояния. Добавьте лимонный сок и еще раз взбейте. Положите глазурь в кондитерский мешок и украсьте пряники росписью.
Serve gingerbread with hot aromatic tea and fragrant honey.
Подавайте пряники с горячим ароматным чаем и душистым медом.