Rinse the rice 1-3 times, add water in a 2:1 ratio to the rice. Bring to a boil over high heat. Add salt and reduce heat to low. Cook for 20 minutes. Season with vinegar mixed with sugar and salt. Wash the cucumber.
Промойте рис 1-3 раза, залейте водой в пропорции к рису 2:1. Доведите до кипения на сильном огне. Посолите, убавьте огонь до минимума. Варите 20 минут. Заправьте уксусом, смешанным с сахаром и солью. Помойте огурец.
Grind the food. Cut the fish into small pieces. Slice the cucumber lengthwise. Cut the nori sheets to the size of the serving dish.
Измельчите продукты. Рыбу нарежьте небольшими кусочками. Огурец нарежьте вдоль ломтиками. Листы нори вырежьте под размер блюда для подачи.
Assemble salad-cake-sushi. Place a sheet of nori on a plate, rough surface facing up. Take a small amount of rice and cover the sheet with it, pressing down. Spread with cheese and add cucumbers and fish. Sprinkle with sesame seeds. Repeat layers 2 more times with remaining nori sheets.
Соберите салат-торт-суши. На тарелку выложите лист нори шершавой поверхностью вверх. Возьмите небольшое количество риса и покройте им лист, утрамбовывая. Намажьте сыром и выложите огурцы и рыбу. Посыпьте кунжутом. Повторите слои еще 2 раза с оставшимися листами нори.
Place the salad in the refrigerator for half an hour. Serve with wasabi, soy sauce or pickled ginger.
Поставьте салат в холодильник на полчаса. Подавайте с васаби, соевым соусом или маринованным имбирем.