Wash the potatoes and carrots and remove dirt with a sponge. Grate the cheese on a fine grater. Cut the cucumbers into small cubes. Wash the eggs before cooking. Wash and dry the parsley for decoration.
Картофель и морковь помойте, удалите губкой загрязнения. Сыр натрите на мелкой терке. Огурцы нарежьте мелкими кубиками. Яйца перед варкой промойте. Петрушку для украшения промойте и просушите.
Boil hard-boiled eggs for salad. Place eggs in a saucepan with water and place over high heat. Add 0.5-1 tsp. salt, so the shells will separate better. After boiling, cook the eggs for 8-9 minutes. Then cool, fill with cold water, and clean. Cut into small cubes.
Отварите яйца вкрутую для салата. В кастрюлю с водой сложите яйца и поставьте на сильный огонь. Добавьте 0,5-1 ч. л. соли, так скорлупа будет лучше отделяться. После закипания варите яйца 8-9 минут. Затем остудите, залив холодной водой, и очистите. Нарежьте небольшими кубиками.
Prepare the vegetables. Place the pan on the stove, pour in water and boil over high heat. Place carrots and potatoes in boiling water and cook until tender: carrots for 20-25 minutes, potatoes for 25-30 minutes. Check doneness with a fork or toothpick. Then cool the root vegetables by removing them from the water, peel and grate them on a coarse grater.
Подготовьте овощи. Кастрюлю поставьте на плиту, налейте воду и вскипятите на сильном огне. Морковь и картофель опустите в кипящую воду и варите до готовности: морковь 20-25 минут, картофель 25-30 минут. Проверяйте готовность с помощью вилки или зубочистки. Затем остудите корнеплоды, достав их из воды, очистите и натрите на крупной терке.
Cook the meat. Boil water in a saucepan, place chicken fillet in it, and add salt to taste. Cook the meat for 20-25 minutes. Then cool it and chop it finely.
Приготовьте мясо. В кастрюле вскипятите воду, опустите в нее куриное филе, посолите по вкусу. Варите мясо в течение 20-25 минут. Затем остудите его и мелко нарежьте.
Start forming the salad. Coat each layer of salad with mayonnaise. Cover a deep pan with cling film or grease with vegetable oil. Place the champignons on the bottom, caps down. Place chicken meat, carrots, salt and grated cheese.
Приступите к формированию салата. Каждый слой салата промазывайте майонезом. Глубокую форму застелите пищевой пленкой или смажьте растительным маслом. На дно уложите шампиньоны вниз шляпками. Уложите куриное мясо, морковь, посолите и разложите тертый сыр.
Finish cooking. Place eggs in the next layer, then cucumbers. For the last layer, mix grated potatoes, mayonnaise, salt and pepper. Stir and distribute the mixture, placing it on top of the salad and compacting it lightly.
Завершите приготовление. Следующим слоем положите яйца, затем огурцы. Для последнего слоя смешайте тертый картофель, майонез, соль и перец. Размешайте и распределите массу, уложив ее поверх салата, слегка утрамбуйте.
Leave the salad in the refrigerator for 3 hours so that the layers are evenly soaked. Before serving, turn the container with the salad over so that the mushrooms are on top. Remove the pan and cling film. Garnish the dish with sprigs of fresh parsley.
Оставьте салат на 3 часа в холодильнике, так слои равномерно пропитаются. Перед подачей переверните емкость с салатом, чтобы шампиньоны были сверху. Уберите форму и пищевую пленку. Украсьте блюдо веточками свежей петрушки.