Open the jar of squid and drain the brine. If necessary, cut squid rings. Peel and finely chop the garlic, mix with mayonnaise. Cut the cheese into small cubes.
Откройте банку с кальмарами и слейте рассол. При необходимости нарежьте кольца кальмара. Чеснок очистите и мелко нарежьте, смешайте с майонезом. Сыр нарежьте мелкими кубиками.
Boil the shrimp. Boil water and add salt, a few slices of lemon or lemon juice, and bay leaf. Add thawed shrimp to boiling water and cook for 2-3 minutes. Drain in a colander, let the water drain and cool the seafood. Clean the shrimp.
Отварите креветки. Вскипятите воду и добавьте соль, несколько ломтиков лимона или лимонный сок, лавровый лист. В кипящую воду всыпьте размороженные креветки и варите 2-3 минуты. Откиньте на дуршлаг, дайте воде стечь и остыть морепродуктам. Очистите креветки.
Boil the eggs. Place quail eggs in a saucepan with cold water, place over high heat and bring to a boil. Cook for 5-6 minutes, then pour in cold water and cool. Peel and cut into cubes.
Сварите яйца. В кастрюлю с холодной водой выложите перепелиные яйца, поставьте на сильный огонь и доведите до кипения. Варите 5-6 минут, затем налейте холодную воду и остудите. Очистите от скорлупы и нарежьте кубиками.
Mix salad ingredients. Place shrimp and squid in a deep container. Squeeze about 1-2 tsp of juice from the lemon. and stir. In a separate container, combine cheese with eggs and garlic mayonnaise. Mix the ingredients and add to the squid and shrimp soaked in lemon. Add red caviar at the very end and mix carefully so as not to crush the eggs.
Смешайте ингредиенты для салата. Выложите креветки и кальмары в глубокую емкость. Из лимона выжмите сок примерно 1-2 ч. л. и перемешайте. В отдельной емкости соедините сыр с яйцами и чесночным майонезом. Перемешайте ингредиенты, добавьте к смоченным в лимоне кальмарам и креветкам. Красную икру добавьте в самом конце и аккуратно перемешайте, чтобы не раздавить икринки.
Before serving, garnish the “Tsar’s” salad with herbs. You can use lettuce or parsley.
Перед подачей «Царский» салат украсьте зеленью. Можно использовать листья салата или петрушку.