Great protein appetizer made from spinach and shrimp. It will satiate you and bring you pleasure with a variety of flavors: the juiciness and tartness of spinach, the tenderness of aromatic shrimp, subtle notes of garlic and sesame. In addition, the dish is healthy and low in calories. Shrimp contain a lot of iodine, fatty acids and antioxidants, B vitamins, vitamin A, selenium, copper, iron, phosphorus, sodium and even zinc. Spinach also contains a large amount of various vitamins and minerals. But the main thing is that it’s delicious.
Потрясающая белковая закуска с шпинатом и креветками, которая насытит и подарит удовольствие разнообразием вкусов: сочность шпината, мягкость креветки, легкие нотки чеснока и кунжута. Блюдо полезное и низкокалорийное, отлично подходит для тех, кто следит за рационом. В креветках немало йода, полезных жирных кислот и антиоксидантов, а также витаминов группы В, витамина А, селена, меди, железа, фосфора, натрия и даже цинка. Шпинат же богат разнообразными витаминами и минералами. Но главное — его вкус.
Steps / Шаги:
Rinse the spinach and shrimp under running water.
Промойте под проточной водой шпинат и креветки.
Chop the spinach randomly.
Шпинат произвольно нарубите.
Finely chop the onion.
Мелко нарежьте лук.
Remove the shell from the defrosted shrimp.
Размороженные креветки очистите от панциря.
Heat a frying pan with a little oil and add onion, garlic and spinach.
Разогрейте сковороду с небольшим количеством масла, выложите на нее лук, чеснок и шпинат.
Stir, add salt and pepper to taste. Simmer for 2 minutes.
Перемешайте, добавьте соль и перец по вкусу. Тушите в течение 2 минут.
In a separate frying pan, fry the shrimp in a small amount of oil until tender, 4-5 minutes.
В отдельной сковороде на небольшом количестве масла обжаривайте креветки до готовности в течение 4-5 минут.
Add the onion-spinach mixture and sesame oil to the shrimp and stir.
К креветкам добавьте луково-шпинатную смесь и кунжутное масло, перемешайте.
Serve the dish hot, garnished with sesame seeds.
Блюдо подавайте горячим, украсив семенами кунжута.