Grilled shrimp are quick and very tasty. And most importantly, they are very useful. They contain large amounts of protein, iodine, fatty acids and antioxidants, B vitamins, vitamin A, selenium, copper, iron, phosphorus, sodium and even zinc. Shrimp also provides maximum protein and minimum fat. These shrimp can be served as an independent appetizer or in combination with any side dish. Experiment, try, enjoy.
Креветки, приготовленные на гриле, получаются быстро и очень вкусно. Что важнее — они полезны: в их составе много белка, йода, жирных кислот и антиоксидантов, витамины группы B, витамин A, селен, медь, железо, фосфор, натрий и цинк. Креветки содержат максимум белка и минимум жиров. Их можно подать как самостоятельную закуску или сочетать с любым гарниром. Экспериментируйте, пробуйте и наслаждайтесь.
Steps / Шаги:
Thaw the shrimp in advance.
Заранее разморозьте креветки.
Remove the shell from the defrosted shrimp.
Размороженные креветки очистите от панциря.
Preheat the electric grill, brush with vegetable oil and place the shrimp on the grill surface. Fry the shrimp for 2-4 minutes until they turn pink and have reduced in size by about half.
Разогрейте электрогриль, смажьте растительным маслом и выложите креветки на поверхность гриля. Обжаривайте креветки в течение 2-4 минут, пока они не станут розовыми и не уменьшатся примерно в 2 раза.
Turn the shrimp over and fry for another 2-3 minutes.
Переверните креветки и обжаривайте еще 2-3 минуты.
Season the finished shrimp with salt and pepper to taste and serve, garnished with chopped dill and cherry tomato slices.
Готовые креветки посолите, поперчите по вкусу и подавайте, украсив нарубленным укропом и дольками помидоров черри.