Rinse the fish in advance, clean it if necessary, remove the bones. Wash vegetables and lettuce leaves thoroughly and dry. Cut the cherry into slices, and peel the cucumber and cut into strips. Also prepare a frying pan, baking sheet and parchment paper.
Рыбу заранее промойте, при необходимости очистите, кости удалите. Овощи и листья салата тщательно вымойте, просушите. Черри нарежьте дольками, а огурец очистите от кожуры и нарежьте соломкой. Также подготовьте сковороду, противень и пергаментную бумагу.
Prepare the salmon. Turn on the oven to preheat to 180 degrees. At the same time, place the fish on a baking sheet lined with a sheet of parchment paper, sprinkle it with olive oil, salt and pepper to taste. Place the fish in the oven for 15-20 minutes. Cool the finished salmon and cut into pieces.
Приготовьте семгу. Включите духовку разогреваться до 180 градусов. В это же время выложите рыбу на противень, застеленный листом пергаментной бумаги, сбрызните ее оливковым маслом, посолите и поперчите по вкусу. Поставьте рыбу в духовку на 15-20 минут. Готовую семгу остудите и нарежьте кусочками.
Make salad dressing. Place a dry frying pan over medium heat and place sesame seeds on it. Roast the seeds until they change color slightly. After this, immediately remove the sesame from the heat, transferring it to a separate container. Then add olive oil, soy sauce, lemon juice and pepper to the seeds. Mix all ingredients thoroughly.
Сделайте заправку для салата. Сухую сковороду поставьте на средний огонь и выложите на нее кунжут. Обжаривайте семена до тех пор, пока они слегка не изменят свой цвет. После этого сразу снимите кунжут с огня, переложив его в отдельную емкость. Затем добавьте к семенам оливковое масло, соевый соус, сок лимона и перец. Все ингредиенты тщательно перемешайте.
Prepare the salad. Place the lettuce leaves in a deep bowl. Add half of the dressing there. Then add cherry tomatoes, cucumber and baked salmon to the salad. Pour the remaining dressing over the salad, then toss well.
Приготовьте салат. Листья салата переложите в глубокую миску. Туда же добавьте половину заправки. Затем добавьте к салату помидоры черри, огурец и запеченную семгу. Полейте салат оставшейся заправкой, после чего хорошо перемешайте.
Serve the finished salad with baked salmon immediately after preparation. The dish can be used as a light side dish or snack.
Готовый салат с запеченной семгой подавайте к столу сразу после приготовления. Использовать блюдо можно в качестве легкого гарнира или закуски.