Wash the potatoes and put them in a saucepan. Wash the onion, dry with paper towels and finely chop. Peel the herring from the head, tail, entrails, bones and cut into cubes. To serve, wash the tomato and cucumber and cut into slices.
Картофель помойте и положите в кастрюлю. Лук помойте, обсушите бумажными полотенцами и мелко нарежьте. Сельдь очистите от головы, хвоста, внутренностей, костей и нарежьте кубиками. Помидор и огурец для подачи помойте и нарежьте дольками.
Boil the potatoes. Cover the potatoes with water and place over medium heat. Once boiling, cook the potatoes for 20 minutes until they are soft. Cool the potatoes, peel and cut into slices.
Отварите картофель. Картофель залейте водой и поставьте на средний огонь. После закипания варите картофель 20 минут, пока он не станет мягким. Остудите картофель, очистите от кожуры и нарежьте дольками.
Prepare the salad. Place chopped herring, potatoes and onions in a salad bowl. Season with salt, pepper, vegetable oil and vinegar, add mustard seeds and stir.
Приготовьте салат. В салатницу выложите нарезанную сельдь, картофель и лук. Посолите, поперчите, заправьте растительным маслом и уксусом, добавьте семена горчицы и перемешайте.
Serve the salad with fresh cucumbers and tomatoes, cut into slices.
Подавайте салат со свежими огурцами и помидорами, нарезанными дольками.