Remove the squids from the freezer in advance so that they defrost evenly. Peel, wash and finely chop the onion. Wash the cabbage, dry it and chop it finely. Finely chop the fish.
Кальмары достаньте заранее из морозилки, чтобы они равномерно разморозились. Лук очистите, помойте и мелко нарежьте. Капусту помойте, обсушите и мелко нарежьте. Рыбу мелко нарежьте.
Boil the squid. Place a saucepan of water over high heat. When the water boils, place the squid in it. Wait for it to boil again. Turn off the stove and remove the pan from the heat. Cool the squids immediately, as the protein in them continues to coagulate after being removed from boiling water.
Отварите кальмары. Поставьте кастрюлю с водой на сильный огонь. Когда вода закипит, опустите в нее кальмары. Дождитесь повторного закипания. Выключите плиту и снимите кастрюлю с огня. Сразу охладите кальмары, так как после извлечения из кипятка белок в них продолжает сворачиваться.
Prepare the salad. After the squids have cooled, chop them finely. Mix cabbage, onion, fish and squid in one bowl, add salt and mayonnaise to taste.
Приготовьте салат. После того, как кальмары остынут, мелко их нарежьте. Смешайте в одной миске капусту, лук, рыбу и кальмары, посолите и заправьте майонезом по вкусу.
Serve the salad garnished with red caviar.
Подавайте салат, украсив его красной икрой.