Recipes / Fish, feta and avocado salad Салат из рыбы, феты и авокадо
Try a Mediterranean salad with fish, feta cheese and iceberg lettuce. Feta cheese is a subtype of feta cheese with a homogeneous and delicate consistency, but quite fatty and salty, so you shouldn’t overuse it. If the feta seems too salty, you can soak the cheese in mineral water for 3-5 minutes. The alkali will neutralize the salt, and the cheese can be safely eaten. Before cutting the cheese, put the package in the freezer for 5-10 minutes, otherwise it will stick to the knife a lot.
Попробуйте сделать средиземноморский салат с рыбой, фетой и айсбергом. Сыр фета — разновидность брынзы с однородной, нежной консистенцией, но он довольно жирный и солёный, поэтому не стоит им злоупотреблять. Если фета кажется слишком солёной, можно подержать её в минеральной воде 3–5 минут. Щелочная среда снижает соль, и сыр будет удобнее есть. Прежде чем нарезать фету, поместите упаковку в морозилку на 5–10 минут, чтобы сыр не прилипал к ножу.
Steps / Шаги:
Wash the avocados and tomatoes. Rinse and dry iceberg lettuce and greens. Peel the onion and rinse with cold water. Cut the avocado in half lengthwise and remove the pit. Peel and cut into small cubes. Remove the stems from the tomatoes and cut into small cubes. Pick an iceberg with your hands. Finely chop the parsley. Cut the onion into half rings.
Помойте авокадо и помидоры. Промойте и просушите салат айсберг и зелень. Лук почистите и промойте холодной водой. Разрежьте авокадо на половины вдоль и удалите косточку. Очистите от кожуры и нарежьте мелкими кубиками. У помидоров удалите места крепления плодоножки и нарежьте небольшими кубиками. Айсберг нарвите руками. Петрушку мелко нарежьте. Лук нарежьте полукольцами.
Combine salad ingredients. Drain the brine from the cheese and cut into cubes or mash with your hands. Place the fish in a bowl and mash with a fork. Place iceberg and tomatoes in a bowl. Add avocado, onion rings and cheese. Place the olives.
Соедините ингредиенты салата. Слейте рассол с сыра и нарежьте кубиками или разомните руками. Рыбу выложите в миску и разомните вилкой. Выложите в миску айсберг и помидоры. Добавьте к ним авокадо, кольца лука и сыр. Выложите оливки.
Prepare the salad for serving. Sprinkle the salad with finely chopped parsley, pepper and stir. Let the salad sit for 5-10 minutes.
Подготовьте салат к подаче. Посыпьте салат мелко порезанной петрушкой, поперчите и перемешайте. Дайте салату настояться 5-10 минут.
Serve the salad garnished with basil leaves.
Подавайте салат, украсив его листиками базилика.