Wash the chicken parts under running water. Remove fat and skin from thighs. Wash the onions and peel them. Wash the carrots and peel them. Open the can of canned peas and drain off any excess liquid. Prepare a saucepan, a sieve for straining the broth, and portioned forms for jellied meat.
Помойте куриные части под проточной водой. Очистите бедра от жира и кожи. Помойте лук, очистите от шелухи. Помойте морковь, очистите. Откройте банку с консервированным горошком, слейте лишнюю жидкость. Приготовьте кастрюлю, сито для процеживания бульона, порционные формы для холодца.
Prepare your ingredients. Place the chicken parts in the pan along with the neck. Fill the meat with water so that its level is 5-10 cm higher. Place over moderate heat and bring to a boil. Skim off any foam from the broth as it forms. Add peeled whole onions and carrots to the broth. Add salt, pepper and bay leaf. Simmer the meat for 4 hours over low heat, skimming off any fat and foam to keep the broth clear. Remove the meat and vegetables and strain the broth.
Подготовьте ингредиенты. Поместите куриные части в кастрюлю вместе с шейкой. Залейте мясо водой так, чтобы ее уровень был выше на 5-10 см. Поставьте на умеренный огонь и доведите до кипения. Снимайте пену с бульона по мере ее образования. Добавьте в бульон очищенные цельные лук и морковь. Добавьте соль, перец и лавровый лист. Варите мясо в течение 4 часов на маленьком огне, снимая жир и пену, чтобы сохранить бульон прозрачным. Достаньте мясо и овощи, процедите бульон.
Prepare jellied meat. Separate the meat from the bones and chop into fibers and small pieces. Cut the carrots into slices. Place the chicken meat in a container in which the prepared jellied meat will be served. Top with carrot pieces and green peas. Pour the resulting broth over everything so that the vegetables are only lightly covered. Place in the refrigerator for 30 minutes. After the first layer has hardened, fill everything with the remaining broth and put it in the refrigerator for 2 hours until completely hardened.
Приготовьте холодец. Отделите мясо от костей и измельчите на волокна и маленькие кусочки. Нарежьте морковь кружочками. Выложите куриное мясо в емкость, в которой будет подаваться готовый холодец. Сверху выложите кусочки моркови и зеленый горошек. Залейте все полученным бульоном так, чтобы овощи были лишь слегка им покрыты. Уберите в холодильник на 30 минут. После застывания первого слоя залейте все оставшимся бульоном и уберите в холодильник на 2 часа до полного застывания.
Make jellied meat in portioned muffin tins. By turning the jellied meat upside down on a plate, you will get beautiful patterns on the surface. Serve the jellied meat with grated horseradish sauce.
Сделайте холодец в порционных формах для выпечки кексов. Перевернув холодец на блюдо вверх дном, получите красивые узоры на поверхности. К холодцу подайте соус из тертого хрена.