Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Prepare the strudel filling. Grate the carrots on a fine grater. Peel and cut the apples into small pieces.
Подготовьте начинку для штруделя. Натрите морковь на мелкой терке. Почистите и наредьте на мелкие кусочки яблоки.
Mix cottage cheese and grated carrots, add cinnamon and a little sugar or sweetener.
Смешайте творог и натертую морковь, добавьте корицу и немного сахара или сахарозаменитель.
Spread the pita bread, spread the curd mixture over it in a thin layer, and place the chopped apples on top. Roll the pita bread into a roll with the edges turned in and place in the mold.
Расстелите лаваш, распределите по нему тонким слоем творожную смесь, сверху выложите нарезанные яблоки. Сверните лаваш в рулет с завернутыми краями и уложите в форму.
Prepare the filling: mix fermented baked milk, a spoonful of sugar and a teaspoon of turmeric. Pour this mixture over the roll.
Приготовьте заливку: смешайте ряженку, ложку сахара и чайную ложку куркумы. Залейте рулет этой смесью.
Place in an oven preheated to 200°C for 20 minutes until a beautiful golden color is obtained.
Поставьте в разогретую до 200 °С духовку на 20 минут до получения красивого золотистого цвета.
Serve the strudel cooled, after letting it soak overnight. If you have a sweet tooth, serve the dessert with a spoonful of jam or a scoop of ice cream.
Подавайте штрудель остывшим, предварительно дав ему пропитаться за ночь. Если любите сладкое, подавайте десерт с ложкой джема или шариком мороженого.