Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Grate the apples on a coarse grater. Squeeze out the juice, add cinnamon and sugar. Mix everything well. Set aside.
Яблоки натрите на крупной терке. Отожмите сок, добавьте корицу и сахар. Все хорошо перемешайте. Отставьте в сторонку.
Start preparing the dough. Separate the whites from the yolks. Beat the egg whites with a mixer until stable peaks form, gradually adding sugar. Beat the yolks until foam forms.
Приступите к приготовлению теста. Белки отделите от желтков. Белки взбейте миксером до образования устойчивых пиков, постепенно добавляя сахар. Желтки взбейте до образования пены.
Add yolks and flour to the whites. Gently, without disturbing the airiness, mix everything.
К белкам добавьте желтки и муку. Аккуратно, не нарушая воздушность, все перемешайте.
Line a baking sheet with parchment. Place a layer of filling and even everything out well. Sprinkle nuts or raisins on top.
Застелите противень пергаментом. Выложите слой начинки, хорошо все выровняйте. Сверху посыпьте орешками либо изюмом.
Place the dough on top of the apple filling. Align everything carefully. Bake for 20 minutes at 180°C.
Поверх яблочной начинки выложите тесто. Все аккуратно выровняйте. Выпекайте 20 минут при температуре 180 °С.
Cover the future roll with a towel or board and carefully turn it over so that the apple filling is at the top. Roll up the roll and sprinkle with powdered sugar.
Накройте будущий рулет полотенцем или дощечкой и аккуратно переверните, чтобы яблочная начинка оказалась вверху. Скрутите рулет и посыпьте сахарной пудрой.
Before serving, decorate the roll with powdered sugar or jam or honey.
Перед подачей украсьте рулет сахарной пудрой либо джемом или медом.