Prepare all ingredients. Set the oven to preheat to 180°C.
Подготовьте все ингредиенты. Поставьте духовку разогреваться до 180 °С.
Prepare the apple filling. Cut the apples into cubes and sprinkle with lemon juice. Melt the butter in a frying pan and add the chopped apples. Simmer for 3-4 minutes. Then add cinnamon and sugar and simmer for another 5 minutes. You can add nuts or raisins to the filling, to suit your taste.
Приготовьте яблочную начинку. Нарежьте яблоки кубиками, сбрызните лимонным соком. Растопите сливочное масло на сковороде и выложите нарезанные яблочки. Тушите минуты 3-4. Потом добавьте корицу и сахар и тушите еще минут 5. В начинку можно добавить орехи или изюм, на ваш вкус.
Make shortcrust pastry. Sift the flour. Cut the butter or margarine into cubes. Mix flour and butter until shortbread crumbs form. Add sugar and stir.
Сделайте песочное тесто. Просейте муку. Нарежьте масло или маргарин кубиком. Смешайте муку и масло до песочной крошки. Добавьте сахар, перемешайте.
Beat the eggs. Add soda slaked with vinegar to them. Stir. Add the eggs to the flour mixture and knead into a slightly sticky dough.
Взбейте яйца. Добавьте к ним соду, гашеную уксусом. Перемешайте. Добавьте яйца в мучную смесь и замесите не особо клейкое тесто.
Tear off pieces of dough to form coarse crumbs. Fill the bottom of the mold with it and press down lightly. Place the next layer of apple filling. Sprinkle the remaining crumbs on top and press lightly as well. You can sprinkle nuts on top.
Отрывая от теста кусочки, сделайте крупную крошку. Заполните ею дно формы и слегка примните. Следующим слоем выложите начинку из яблок. Сверху посыпьте оставшейся крошкой и тоже слегка примните. Можно сверху посыпать орешками.
Place the pie in an oven preheated to 180°C for 35-40 minutes.
Отправьте пирог в разогретую до 180 °С духовку на 35-40 минут.
Be sure to cool the pie before serving. Sprinkle it with powdered sugar or nut crumbs. You can also serve it with ice cream.
Перед подачей на стол обязательно остудите пирог. Посыпьте его сахарной пудрой или ореховой крошкой. Также можно подавать его с пломбиром.