If the fish has already been cleaned of its entrails, then simply remove it from the refrigerator; if not, then first remove the entrails from the fish. Wash carrots, onions, prunes, apples. Clean carrots from dirt and onions from peels. Prepare a baking sleeve.
Если рыба уже вычищена от внутренностей, то просто достаньте ее из холодильника, если нет, то сначала удалите из рыбы внутренности. Помойте морковь, лук, чернослив, яблоки. Очистите морковь от загрязнений, лук от шелухи. Подготовьте рукав для запекания.
Grate the carrots on a coarse grater, cut the onion into cubes.
Натрите морковь на крупной тёрке, лук нарежьте кубиками.
Stuff the fish with carrots, onions, prunes and apples, sprinkling the ingredients with pepper and salt if desired and coating with sour cream.
Нафаршируйте рыбу морковью, луком, черносливом и яблоками, пересыпая ингредиенты перцем и солью при желании и промазывая сметаной.
Leave the fish on the bottom shelf of the refrigerator to marinate for an hour.
Оставьте рыбу на нижней полке холодильника на час мариноваться.
Place the fish in a baking sleeve and bake in the oven for an hour at 220°C.
Положите рыбу в рукав для запекания и поставьте выпекаться в духовку на час при температуре 220°C.
Before serving, garnish the fish with fresh herbs. Rice is perfect as a side dish.
Перед подачей на стол украсьте рыбу свежей зеленью. В качестве гарнира отлично подойдёт рис.