Wash and peel the potatoes.
Картофель помойте и очистите.
Cut the peeled potatoes into 4 parts, cook for 40 minutes, add salt.
Очищенный картофель нарежьте на 4 части, поставьте вариться на 40 минут, посолите.
When the potatoes are cooked, drain the water, leaving 50 ml at the bottom, mash the potatoes a little.
Когда картофель сварится, слейте воду, оставив на дне 50 мл, немного разомните картофель.
Melt the butter in the microwave, 30 seconds is enough, pour in the milk.
Растопите сливочное масло в микроволновке, хватит 30 секунд, влейте молоко.
Pour the milk and butter into the potatoes, add salt and mash the potatoes with a potato masher, stirring.
Вылейте молоко с маслом в картофель, посолите и разомните картофель толкушкой, перемешивая.
Serve as a side dish, for example with chicken.
Подавайте как гарнир, например, к курице.