Prepare all the necessary ingredients and work surface. Wash the blueberries and eggs. Remove the zest from half a lemon. Preheat the oven to 160°C.
Подготовьте все необходимые ингредиенты и рабочую поверхность. Голубику и яйцо помойте. С половины лимона снимите цедру. Духовку разогрейте до 160 °С.
In a bowl, combine cottage cheese, wheat flour, egg and zest.
В миске соедините творог, пшеничную муку, яйцо и цедру.
Beat the curd dough with a stand mixer.
Взбейте творожное тесто стационарным миксером.
Place some of the curd dough into a baking dish. Make a layer of blueberries, lay out the remaining curd dough.
Выложите часть творожного теста в форму для запекания. Сделайте прослойку из голубики, выложите оставшееся творожное тесто.
Bake the cottage cheese casserole for 20-25 minutes until done.
Выпекайте творожную запеканку в течение 20-25 минут до готовности.
Garnish the casserole with blueberries and lemon zest.
Украсьте запеканку ягодами голубики и лимонной цедрой.