If the fish is from the freezer, defrost it. If uncut, remove entrails and head. If cut, make transverse cuts on the fish.
Если рыба из морозилки, разморозьте. Если не разделанная, удалите внутренности и голову. Если разделанная, сделайте поперечные надрезы на рыбе.
Grate the carrots and cheese on a coarse grater, cut the onion into cubes.
Морковь и сыр натрите на крупной тёрке, лук нарежьте кубиками.
Stuff the fish with lingonberries, apples, part of the carrots and onions.
Нафаршируйте рыбу брусникой, яблоками, частью моркови и луком.
Place the fish on foil and drizzle with a teaspoon of sunflower oil.
Поместите рыбу на фольгу и полейте чайной ложкой подсолнечного масла.
Pour the sour cream and mustard sauce over the fish and sprinkle with cheese.
Полейте рыбу соусом из сметаны и горчицы и посыпьте сыром.
Peel the potatoes, cut into cubes and add to the fish.
Почистите картофель, нарежьте кубиками и добавьте к рыбе.
Drizzle the remaining sunflower oil over the potatoes and fish, add the remaining carrots and seal with foil. Add salt if desired.
Полейте картофель с рыбой оставшимся подсолнечным маслом, добавьте оставшуюся морковь и запечатайте фольгу. По желанию посолите.
Preheat the oven to 220°C and place the fish there for an hour.
Разогрейте духовку до 220°C и отправьте туда рыбу на час.
Before serving, decorate the dish with herbs.
Перед подачей на стол украсьте блюдо зеленью.