Prepare all the necessary products by quantity. Grate the cheese on a coarse grater, peel the garlic. Cut the baguette into convenient-to-eat pieces.
Подготовьте все необходимые продукты по количеству. Сыр натрите на крупной терке, чеснок очистьте от кожуры. Нарежьте багет удобными для употребления кусочками.
Pass the garlic through a press and rub some of the garlic mass into the saucepan, pour wine into the saucepan and heat it.
Чеснок пропустите через пресс и частью чесночной массы натрите кастрюльку, налейте в эту кастрюлю вино и нагрейте.
As soon as the wine starts to boil, add grated cheese, remaining garlic and starch. While constantly stirring the mixture. When the mixture becomes homogeneous, turn off the stove.
Как только вино начнет закипать добавьте натертый сыр, оставшийся чеснок и крахмал. При этом постоянно помешивая смесь. Когда смесь станет однородной выключите плиту.
Serve the fondue in a special fondue pot with a candle so that it is constantly warmed up and does not freeze. If you don’t have such a fondue maker, serve in a regular bowl, and when it starts to cool, reheat in the microwave. Serve the fondue with sliced baguette on a wooden cutting board. Pierce the bread with wooden or special skewers, dip it into the cheese and enjoy.
Подавайте фондю в специальной фондюшнице со свечой, чтоб оно постоянно прогревалось и не застывало. Если у вас нет такой фондюшницы - подавайте в обычной пиале, а когда начинает остывать подогревайте в микроволновке. К фондю подайте нарезанный кусочками багет на деревянной разделочной доске. Накалывайте хлеб деревянными или специальными шпажками макайте в сыр и наслаждайтесь.