Rinse the prunes thoroughly. If the dried fruit is too hard, place it in hot water for 5-7 minutes. Wash the chicken fillet, dry it, boil until tender. Hard-boil the eggs, cool and peel them. Rinse and dry walnuts and greens for serving. Separate the parsley leaves from the branches. Also prepare a cooking ring or round mold.
Чернослив тщательно промойте. Если сухофрукт слишком твердый, поместите его в горячую воду на 5-7 минут. Куриное филе вымойте, просушите, отварите до готовности. Яйца сварите вкрутую, остудите и очистите от скорлупы. Грецкие орехи и зелень для подачи сполосните, просушите. Листья петрушки отделите от веточек. Также подготовьте кулинарное кольцо или круглую форму.
Start preparing the salad. Cut the prepared prunes into small pieces. Repeat the same with the chicken breast. Chop the walnuts using a knife or rolling pin. Cut the peeled eggs in half, separate the yolks from the whites, grate them on a medium grater separately from each other. Also grate the cheese.
Начните приготовление салата. Подготовленный чернослив нарежьте маленькими кусочками. То же самое повторите с куриной грудкой. Грецкие орехи измельчите, используя для этого нож или скалку. Очищенные яйца разрежьте пополам, желтки отделите от белков, натрите их на средней терке отдельно друг от друга. Сыр также натрите на терке.
Assemble the dish. Place a cooking ring or mold on a serving plate. Place shredded chicken on the bottom and coat it with mayonnaise. Next - egg yolks and prunes. Grease the salad with mayonnaise again. Then spread the cheese and walnuts, coating each layer with mayonnaise. At the end, add the grated whites and remove the cooking ring.
Соберите блюдо. На тарелку для подачи поместите кулинарное кольцо или форму. На дно выложите измельченную курицу, смажьте ее майонезом. Далее — яичные желтки и чернослив. Снова смажьте салат майонезом. Затем распределите сыр и грецкие орехи, промазывая каждый слой майонезом. В конце выложите тертые белки и уберите кулинарное кольцо.
The salad can be placed in the refrigerator for 10-15 minutes to steep, or it can be served immediately. To decorate the dish, use walnuts and parsley leaves - place the ingredients in the center of the salad.
Салат можно поместить в холодильник на 10-15 минут, чтобы он настоялся, а можно подать сразу к столу. Для украшения блюда используйте грецкие орехи и листья петрушки — выложите ингредиенты в центр салата.