Wash the beets, carrots and potatoes, boil until tender, peel and grate on a fine grater. Cut the herring and washed cucumber into small cubes. Peel the garlic and pass through a press. Grate the cheese. To serve, wash the parsley, dry it on paper towels, and separate the leaves from the stem.
Свеклу, морковь и картошку вымойте, отварите до готовности, почистите и натрите на мелкой терке. Сельдь и вымытый огурец порежьте маленькими кубиками. Чеснок почистите и пропустите через пресс. Сыр натрите на терке. Петрушку для подачи вымойте, обсушите на бумажных полотенцах, отделите листики от стебля.
Prepare the salad base. Place the potatoes in the salad bowl as the first layer, add a little salt and coat with mayonnaise. Next, spread herring and mayonnaise over the potatoes. The third layer is cucumber, salt and mayonnaise. The last one is carrots and mayonnaise.
Приготовьте основу салата. Первым слоем в салатник выложите картофель, немного посолите и промажьте майонезом. Далее распределите по картофелю сельдь и майонез. Третий слой — огурец, соль и майонез. Последний — морковь и майонез.
Prepare the egg roses. Whisk the chicken egg with milk and flour. Fry a couple of thin pancakes in vegetable oil. In a bowl, combine beets with cheese, garlic and remaining mayonnaise. Spread the beetroot dressing onto the pancakes, roll them up and cut them crosswise into pieces about 2cm wide.
Приготовьте яичные розочки. Взбейте венчиком куриное яйцо с молоком и мукой. На растительном масле пожарьте пару тонких блинчиков. В миске смешайте свеклу с сыром, чесноком и оставшимся майонезом. Намажьте свекольную заправку на блинчики, сверните их рулетом и разрежьте поперек на кусочки шириной около 2 см.
Bring the salad to readiness. Place each piece of roll on top of the salad and spread the edges slightly on top so that they look like rose flowers.
Доведите салат до готовности. Каждый кусочек рулета положите на салат и немного расправьте края сверху, чтобы они стали похожи на цветы розы.
Serve the fish salad with potatoes and carrots, placing parsley leaves between the rosettes.
Подавайте рыбный салат с картошкой и морковью, уложив между розочками листики петрушки.