Wash and boil the potatoes in salted water, cool and peel them. Boil the eggs hard - to do this, hold them for 8 minutes after boiling over low heat. Cool and peel the eggs. Wash and peel the apple and remove the core. Peel the onion. Drain the liquid from the jar of fish.
Помойте и отварите в подсоленной воде картофель, остудите и почистите его. Сварите яйца вкрутую — для этого подержите их 8 минут после закипания на небольшом огне. Остудите и почистите яйца. Помойте и очистите от кожуры яблоко, удалите из него сердцевину. Почистите лук. Слейте жидкость из банки с рыбой.
Grind the ingredients. Mash the saury with a fork. Finely chop the onion. Grate the potatoes, apple and eggs on a coarse grater. Separately, grind one yolk for decoration. Grate the cheese finely.
Измельчите ингредиенты. Сайру разомните вилкой. Мелко нарежьте лук. Натрите картофель, яблоко и яйца на крупной терке. Отдельно разотрите один желток для украшения. Сыр натрите мелко.
Form a salad. Place the food in a transparent salad bowl in layers, covering each time with mayonnaise. Start with saury, then add potatoes, then onions, eggs and apple. Place the cheese as the last layer and grease it with mayonnaise as well. Garnish with grated yolk without sauce.
Сформируйте салат. Уложите продукты в прозрачный салатник слоями, каждый раз промазывая майонезом. Начните с сайры, затем выложите картофель, далее — лук, яйца и яблоко. Последним слоем положите сыр, его тоже смажьте майонезом. Украсьте тертым желтком без соуса.
Before serving, chill the salad in the refrigerator for 30-40 minutes to better saturate the layers with the sauce.
Перед подачей охладите салат в холодильнике в течение 30-40 минут для лучшего пропитывания слоев соусом.